Dags att flytta?

För dig som har en bostadsrätt

Din mäklare har all information du behöver om hur du går till väga för att sälja din lägenhet. Vi rekommenderar att du använder dig av en auktoriserad mäklare för att skriva nödvändiga avtal för din lägenhetsförsäljning, även om du skulle ha hittat en köpare på egen hand.

 

flyttlada

För dig som är hyresgäst

Om du vill säga upp din lägenhet

En uppsägan hanteras alltid skriftligen. Om du har fält för uppsägan i ditt hyresavtal, kontakta styrelsen för att skriva uppsägningen på båda kopiorna av avtalet. Om du saknar avtalet kan du lämna eller skicka in uppsägan till styrelsen i postlådan på Hagvägen 6G BV.

Uppsägningstid

Din uppsägningstid är normalt tre månader från det månadsskifte som inträffar närmast efter uppsägningen kommer styrelsen till handa. Om du exempelvis säger upp lägenheten under september upphör hyresavtalet i den sista december.

Kontakta styrelsen för att höra efter vilka möjligheter som finns att anpassa uppsägningstiden efter dina behov.

Besiktning

När en hyreslägenhet sägs upp utförs en besiktning av lägenheten. Deltag gärna vid besiktningen för att få insikt i vilka eventuella åtgärder som behöver utföras.

Under hyresavtalets uppsägningstid kan du själv åtgärda eventuella skador som noterats vid besiktningen. Föreningen debiterar dig för återställande/reparation av eventuella icke åtgärdade skador. Reparationer skall vara fackmannamässigt utförda.

Visning

Om föreningen avser hyra ut lägenheten till en ny hyresgäst är du enligt lag skyldig att visa lägenheten för de som erbjudits att hyra den.

Nycklar

Boka tid med styrelsen för återlämnande av nycklar.

Städning

När du lämnar lägenheten skall den vara välstädad och i bra skick. Om städningen är bristfälligt utförd debiteras du för en professionell flyttstädning. Kom ihåg att städa alla köksskåp och garderober, balkong och förråd (inklusive källarförrådet).

Om du vill byta din lägenhet

Om du hittat någon du vill byta din lägenhet med lämnar du in en skriftlig bytesansökan till styrelsen i postlådan på Hagvägen 6G BV. Kontakta styrelsen för en blankett om lägenhetsbyte. Med ansökan skall bifogas inkomstuppgifter för den/de personer som ska hyra lägenheten.

Styrelsen hanterar ansökan inom ungefär två månader.

En besiktning av lägenheten utförs och eventuella skador hanteras som vid en uppsägning.