Bredband och TV

I fastigheten finns två kommunikationsnät:

Bredbandsuttaget

Ett fiberanslutet fastighetsnät (TP) med ett bredbandsuttag vanligen monterat i hallen.

Observera
Fastigheten är inte ansluten till ett sk. stadsnät där du kan välja mellan olika leverantörer

I detta nät finns Bredband, IP-TV och telefoni via Telenor. Föreningen har en gruppanslutning av alla boende till Telenor. Läs mer om denna nedan.

Uttaget har en ungefärlig maxhastighet om ca 100 mbps

TV-uttaget

Ett koaxialnät, vanligtvis med uttag i vardagsrum och eventuellt i sovrum.

I detta nät finns Kabel-TV och bredband genom com hem.

Gruppanslutning via Telenor

Sedan 1 december 2021 finns en mycket förmånlig gruppanslutning av alla boende till Telenor i fastigheten.

Avtalet inkluderar Bredband 250/250 mbit, IP-telefoni samt IP-TV T-1 bas. För dig som önskar snabbare bredband eller fler kanaler är det även mycket förmånliga villkor för att uppgradera till andra paket.

Vad händer med com hem? Föreningen har fortsatt avtal med com hem för TV-uttaget, om du önskar använda detta ändå

Kostnad

Kostnaden för gruppanslutningen är 333 kronor och läggs till på avgiftsfakturan om du har en bostadsrätt. Kostnaden är en del av årsavgiften till föreningen, men redovisas separat i specifikationen för att det skall bli tydligare när den förändras med tiden.

För dig som är hyresgäst förändras inga kostnader i och med gruppanslutningen. Föreningen förhandlar om din hyra med hyresgästföreningen precis som vanligt.

Varför gruppanslutning?

Gruppanslutningen innebär att föreningen tecknar ett abonnemang tillsammans vilket ger lägre kostnad än om varje boende tecknar eget abonnemang. För dig som behöver högre bredbandshastighet eller fler TV-kanaler är det mycket bra priser för uppgraderingar.

Vad behöver jag göra?

För dig som redan är kund till Telenor.
Ditt abonnemang har automatiskt gjorts om till gruppanslutningen per 2016-01-01. Du kontaktar Telenor kundservice på 020 222 222 för att beställa uppgraderingar eller komplettera med TV-box om du inte haft sådan innan.

För dig som inte tidigare varit kund till Telenor.
Du kontaktar Telenor kundservice på 020 222 222 för att ta del av gruppanslutningen. Tänk på att avsluta dina abonnemang hos andra leverantörer så fort som möjligt.

För mer information, se de informationsblad som styrelsen delat ut i ditt brevinkast. Kontakta styrelsen om du behöver nya exemplar av dem.